Tadilata Gerek Duymadan Su Kaçağı Tespiti


Üst Kattan Su Akıyor Ne Yapmalıyım?

Durumu fark ettiğiniz an üst kat komşunuz ile iletişime geçmelisiniz. Dairenize su sızdığını ve bütün su vanalarının kapatılması gerektiğini iletmelisiniz. Damlayan su için yapılması gereken suyun akmasını engellemektir. Su saatindeki su vanasından kapatılması gerekmektedir.

Bir Sonraki Aşama Nedir?

Su kaçağının yerinin bulunabilmesi için tespit çalışması yapılmalıdır. İşletmemiz su kaçağı tespiti için teknolojik cihazlar kullanır. Kullanılan teknolojik cihazlar sessiz çalışır ve gürültü meydana getirmez. Bu işlem yapılırken kırmadan dökmeden su kaçağının yeri tespit edilir.

Su Kaçağı Tespiti Yaparken Kullandığımız Teknolojiler Nelerdir?

Akustik Dinleme Cihazı: Temiz su tesisatında kaçakların yerlerini hızlı bir şekilde tespit etmemize imkan sağlıyor. Noktasal olarak kaçağın yerini tespit etmek için kullandığımız cihazlar tüm personelimiz tarafından uzman eğitim sonrası kullanılmaktadır.

Kanal/Boru Götüntüleme Cihazı: Kameralı olan bu cihaz su borularının içerisini görüntüleyebiliyor ve bu şekilde pimaş hattında ki tüm sorunları tespit ediyoruz. Atık su borularında kaçakların yerini belirleyebilmemizin haricinde tıkanıklık gibi durumlar söz konusu ise bu cihaz sıklıkla kullandığımız bir cihazdır.

Termal Kamera: Temel olarak ısıyı esas alan bu cihaz ile sıcak su tesisatı, kalorifer tesisatı gibi sıcak suyun bulunduğu boruların yerlerini tespit etmek için kullanılır. Sızıntının tespit edilebilmesi için termal kamera kullanmaktayız. Termak kamera ile su tesisatının geçtiği alan tespit edilir ve tespit işlemi gerçekleştikten sonra akustik dinleme cihazı ile gerekli kontroller sağlanır. Bu şekilde su sızıntısının yerini noktasal olarak tespit etmiş oluruz.

Nem Ölçer: Kaçağın bulunduğu ortamın nem değerleri referans alınarak kullanılır. Çok gerek duyulmadıkça bu cihaz kullanılmaz.

Parke Altındaki Su Kaçağını Tespit Etmek Mümkün Mü?

Dairede su kaçağı varsa ilk olarak su kaçağının hangi tesisatta olduğu belirlenir. Fayans veya parke altında su kaçağı var ise bu fayans veya parke bu tespitin yapılması için engel değildir.

Temiz su boruları parke altından geçiyorsa ve su kaçağı varsa akustik dinleme cihazı ile su kaçak tespiti yapmak mümkündür. Bu işlem sonucu kaçak noktasal olarak tespit edilir.

Kalörifer tesisatındaki su borusunda kaçak varsa ve parke altından geçiyorsa yine termal kamera yardımı ile noktasal olarak yer tespiti yapılır ve parkelerin sökülmesine gerek kalmaz.

Atık su boruları genelde parke altından geçirilmez fakat istisna bir durum var ise kameralı görüntüleme cihazı ile incelendiği için pimaş borusunun parke altından veya beton altından geçiyor olması bu durumu değiştirmez.

Tespit Aşamasında Tadilata Gerek Duyuluyor Mu?

Tespit teknolojik cihazlar yardımıyla kırma, dökme hatta gürültü dahi olmadan su kaçağının yeri kısa sürede noktasal olarak bulunur. Günün her saatinde tespit işlemi yaptırabilirsiniz. Tespit işlemi tadilat gerektirmeyen bir işlemdir.

Su Kaöağı Tespiti Ardından Tadilat Yapıyor Musunuz?

Su kaçağı tespiti sonrası, tesisat sistemine göre farklı tadilar çalışmaları yapılabilmektedir. İçme sularında kaçak tespiti yapılırsa noktasal olarak yeri bulunur. Su kaçağının bulunduğu noktada çalışma için yetecek kadar alan açılır. Örneğin tek bir fayans yerinden sökülerek delinmiş olan su borusu kesilir ve yerine maşon takılır. Tadilat işlemi bitip sorun çözüldükten sonra açılan alan çimento ile kapatılır ve sökülen fayans yerine takılır. Bu işlem yapıldıktan sonra iz bırakmaz.

Aynı durum petek boruları için de geçerlidir. Termak kamera ile kaçağın yeri tespit edilip çalışılacak kadar alan açılır.

Yukarıda belirttiğimiz tadilat yöntemleri temiz ve petek su borularındaki su kaçağı için geçerlidir. Atık su borularında bir kaçak söz konusu ise bu tarz ufak tadilatlar ile sorun çözülemez. Pimaş borusu çatlamış veya kırılmışsa yada contasında sıkıntı varsa yama işlemi mümkün olmadığı için çatlak pimaş borunun tamamen sökülüp yerine yenisinin takılması gerekmektedir. Bu tarz tadilarlarda işletmemizin uzman onarım ekibi görev yapmaktadır. Onarım ekiplerimiz tesisat sektöründe yılların tecrübesine sahip ustalardan oluşmaktadır. Ustalarımız tadilatı büyük titizlikle gerçekleştirmektedir. İşletmemiz yaptığı tadilatlara bir yıl garanti taahüt eder. Yapılan işlemlerde sorun çıkması durumunda bir yıl süreyle ücretsiz olarak sorununuz giderilir.

Tadilat Yaptırmak İstiyorum Fiyat Neye Göre Belirlenir?

Yapılacak çalışmaya göre tadilat fiyatları değişiklik göstermektedir. Kalörifer borularında ve temiz su borularında ufak çaplı tadilatlar gerekiyorsa kaçak tespitini yapan ekip fiyatı belirterek işlemi yemen gerçekleştirir.

Ancak pimaş borularda su kaçağı söz konusuysa kaçağın olduğu boruya, borunun konumuna ve borunun uzunluğua bağlı olarak tadilat fiyatları değişmektedir.

Gizli Su Kaçağı Nasıl Anlaşılır?
  • Vanalar kapalı durumdayken su saati dönüyorsa
  • Rutubet kokusu varsa ve duvarlardaki sıvalar dökülüyorsa
  • Su faturanız normalin üzerinde geliyorsa
  • Parkelerde kabarma oluyorsa
  • Kabindeki su barı sürekli düşüyorsa kaçak var demektir.

Hemen sitemiz üzerinden canlı desteğe bağlanarak veya servis için numaranızı bırakarak size ulaşmamızı sağlayın adresinize gelip tadilatınızı yapalım.


0 Yorum

Yorum Yap