Petek Temizliği ve Bakımı İstanbul


Peteklerin Altı Neden Isınmıyor?

Sıcak su kombi aracılığıyla peteklere aktarılır. Suyun ısısı petekler sayesinde dışarı yansıtılarak ortamdaki hava sıcaklığını arttırır. Su peteklerin içerisindeki turunu tamamladığında soğumuş olur ve ısınıp tekrar peteklere gidebilmek için kombiye döner. Kombi açık olduğu sürece bu olay devam eder.

Boru içindeki su kapalı bir alandadır. İstisna durumlar haricinde dışarıdan borulara su girmez veya dışarıya su çıkmaz. Kapalı alandaki su binanın içerisinde zamanla kireçlenir. Kireç zamanla borulara ve peteklere yerleşir. Suyun devri sırasında aşınma ve yıpranma meydana gelir. Zamanla aşınmanın etkisiyle balçık oluşur ve oluşan balçık ve kireç peteklerin dibine çöker.

Peteklerin içerisinde küçük kanallar bulunur. Bu kanallar aracılığıyla su peteklere ısısını verir ve kombiye döner. Petekte kalan balçık biriktiği zaman su bu kısımdan geçemez ve geçemediği için peteğın o kısımları bu nedenle soğuk olur. Kullanıcıların peteklerin üstü ısınıyor altı ısınmıyor gibi söylemleri ise bu konudan kaynaklanmaktadır.

Peteklerin altı ısınıyor üstü ısınmıyor.

Radyatörlerin içerisinde hava bulunmaz sadece kombiden gelen su vardır. Çeşitli nedenlerden dolayı, paketlerin içine hava girmektedir. Petek içine giren hava sudan daha hafif olduğu için üst kısımlarda birikir. Kombi aracılığıyla peteğe su geldiğinde peteğin üst kısımlarında hava olduğu için o kısımlara ulaşamaz. Bu sebepten dolayı kullanıcılar peteklerin altı ısınıyor üstü ısınmıyor gibi söylemlerde bulunabiliyorlar. Çözümü ise oldukça basittir. Peteklerin havasını alırsanız petekleriniz düzgün bir şekilde ısınacak ve ısıtacaktır.

Bazı Petekler neden ısınmıyor?

Eğer evinizde bulunan bazı petekler ısınmıyorsa bu sorun ya kalorifer borularından ya da kombiden kaynaklanmaktadır. 

Kombi pompası suyu peteklere iletmekle görevlidir. Taktıracağınız kombiyi seçerken kullandığınız peteklerin sayısı ve kalorifer borularınızın uzunluğunu hesaba katmalısınız. Bu gibi durumları göz önünde bulundurmazsanız kombi pompasının gücü  yetersiz kalması kaçınılmazdır.

Bazı petekler ısınmıyorsa kalorifer borularından da kaynaklanıyor olabilir bu durum nasıl olur? Kalorifer boruları balçık veya kireç nedeniyle tıkanabilir. Tıkanıklığın bulunduğu yere göre ısınmayan peteklerin sayısı değişebilir. Tıkanıklığa sahip olan boruya bağlı kaç adet petek varsa hepsinde aynı sorun görülmektedir.

Kendi imkanlarınızla bu sorunu çözmeniz mümkün değildir. İşletmemiz olarak bunun gibi sorunları petek temizleme makineleri kullanarak petek temizliği yaparak çözebiliriz.

Petek Temizliği Nasıl Yapılıyor?

İşletmemiz petek temizliğini petek temizleme makineleri ile yapmaktadır. Temizlik makinesi kalektöre veya banyonuzda bulunan havlupan peteğine bağlanır.

  • Makine bağlandıktan sonra peteklerin vanaları kapatılır.
  • Kombinin altında bulunan vanalar kapatılır.
  • Temizlik yapılacak peteğe ait giriş çıkış vanaları açık bırakılır.
  • Petek temizleme makinesi çalıştırılır.
  • Bütün peteklere sırayla bu işlem uygulanır.
  • Petek temizliği bittikten sonra petek koruyucu ilaç kalorifer tesisatına dökülür.
  • Sonra kombi altında kapatılan vanalar açılır ve kombi çalıştırır.
  • Peteklerin havası alındıktan sonra işlem tamamlanır.

Eğer Alurad bir peteğiniz yoksa Kombi petek temizleme işlemi esnasında petekleriniz sökülmez. Alurad peteklerin içerisinde zamanla taş benzeri sert yapılar meydana gelir. Petek sökülerek bu taşlar petek içerisinden çıkartılır.

Kalorifer ve Petek Temizliğinin Bana Ne Faydası Var?
  • Kombinizin bakımını yapmış olursunuz ve bu şekilde kombinizin ömrü uzar.
  • Kombi pompası daha rahat çalışacağı için ömrü uzar.
  • Peteklerinizin içi tertemiz olur.
  • Kireçten ve balçıktan kurtulan kalorifer boruları suyun akışını kolaylaştırır. Suyun anlık ısı değişimlerine hızlı tepki verir.
  • Yapılan petek temizliği sayesinde daha az enerji tüketimi sağlanır ve daha fazla ısı elde edilir. Bu işlem faturalarınıza olumlu yönde yansır.
  • İki yılda bir düzenli olarak petek temizliği yaptırmanız gerekmektedir bu tesisatınızın ömrünü uzatır.

İşletmemiz olarak petek temizlemeyi düzenli olarak iki yılda bir yaptırmanızı öneriyoruz. Yaptıracağınız bu ile ciddi dereceklerde tasarruf sağlamış olacaksınız.
Peteklerinizle ilgili herhangi bir sorununuz var ise sitemiz üzerinden çağrı talebinde bulunabilirsiniz.


1 Yorum

  1. Esra Yılmaz says:

    Blogu çok faydalı buldum

Yorum Yap


"Petek Temizleme" Kategorisi Diğer Yazılar